Przepis na pyszne śmietankowe lody z jagodami.
Po przepychu wielkanocnych ciast, pora na coś lekkiego i orzeźwiającego. Lody śmietankowe z jagodowym akcentem to coś idealnego. Są łatwe w przygotowaniu, smaczne i na każdą porę roku.
Jak zrobić takie śmietankowe lody jagodowe pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania.
Subskrybuj kanał RITA creative, a będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera, to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis.
LODY ŚMIETANKOWE Z JAGODAMI
SKŁADNIKI:
*foremka 19x28cm. wysokość 5cm.
Lody:
- śmietanka kremówka 35% (250 ml.)
- mleko skondensowane słodzone (1 mała puszka = 397 g)
- serek mascarpone (250 g)
- ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) opcjonalnie
- jagody odsączone z puszki , świeże, lub mrożone (170 g)
Dodatkowo:
- syrop zagęszczany dowolnego smaku
- listki mięty do dekoracji
- wafelki do lodów
WYKONANIE:
Do misy miksera wlewamy dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Gdy kremówka już prawie się ubije dodajemy mascarpone, mleko skondensowane, ekstrakt waniliowy (opcjonalnie) i jagody. Miksujemy do połączenia się składników.
Przelewamy do foremki, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do zamrażalnika. Mrozimy minimum 4 godziny.
Gotowe lody polewamy zagęszczonym syropem i dekorujemy listkami mięty. Podajemy w wafelkach lub w pucharkach.
Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam do oglądania moich vlogów na YouTube. W filmikach moich pokazuję codzienność życia w Grecji, czyli możesz poznać mnie lepiej i zobaczyć Grecję z troszkę innej strony. Gorąco zachęcam do subskrybcji mojego kanału RITA vlog
ZNAJDŹ MNIE:
🎬 Moje wypieki na YouTube - RITA creative
🎬 Moje vlogi na YouTube - RITA vlog
📷 Moje zdjęcia na Instagramie - rita__creative
👫 Mój Fanpage na Facebooku: RITA creative
👫 Moja Grupa KRTEATYWNE WYPIEKI
📌 Móje inspiracje na Pinterest - RITA creative
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz