CIASTO Z RURKAMI
Przepis na pyszne ciasto z rurkami bez pieczenia. Ciasto jest lekkie i puszyste, doskonałe na deser, szybkie w przygotowaniu, a w konsystencji bardzo kremowe. Polecam.
Jak wykonać takie ciasto z rurkami pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania.
Subskrybuj za darmo kanał RITA creative, a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami.
CIASTO Z RURKAMI
SKŁADNIKI:
*foremka 24x24 cm. ( dostępna tutaj )
Ciasto:
- śmietanka kremówka 30% (600 ml.)
- serek mascarpone (500 g)
- cukier puder (3- 4 łyżki)
- sok z cytryny (2 łyżki)
- rurki z kakaowym nadzieniem (około 300 g)
- herbatniki kakaowe ( 1 duże opakowanie = około 35 szt.)
Polewa:
- czekolada mleczna (90 g)
- śmietanka kremówka 30% (100 ml.)
WYKONANIE:
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno) i układamy w niej herbatniki.
Dobrze schłodzone kremówkę i mascarpone miksujemy aż uzyskamy gęsty krem. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny cały czas miksując.
Wykładamy na herbatniki połowę kremu i układamy ściśle obok siebie rurki.
Wykładamy resztę masy kremowej, układamy herbatniki i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (mi wystarczyły 2 godz.)
Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy i dodajemy posiekana czekoladę. Mieszamy dokładnie aż składniki się połączą. Polewamy górę ciasta i wstawiamy do lodówki na około pół godzinki, aby polewa stężała.
|TUTAJ znajdziesz więcej moich przepisów na pyszne CIASTA BEZ PIECZENIA.
Obserwuj RITA creative na INSTAGRAMIE
Komentarze
Prześlij komentarz