Ciasto kokosowe z truskawkami i lekkim kremem piankowym to doskonała propozycja na Wielkanoc lub letnie dni. Jego delikatny kokosowy krem łączy się z orzeźwiającą truskawkową żelką. Lekkie, mało słodkie i pełne smaku.
Przepis na Ciasto Kokosowe z Truskawkami
SKŁADNIKI:
Składniki na Ciasto kokosowe
jajka (3 szt.)
cukier (80 g)
sól (szczypta)
olej kokosowy (45 ml.)
woda (45 ml.)
mąka pszenna (50 g)
mąka kokosowa (50 g)
wiórki kokosowe (75 g)
proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
Składniki na żelkę
truskawki (500 g)
galaretka truskawkowa (150 g proszku)
Składniki na krem
krem kokosowy (1 puszka = 400 ml.)
serek śmietankowy (200 g) *mascarpone lub philadelphia
Ciasto kokosowe z truskawkami i lekkim kremem piankowym.
Delikatne ciasto kokosowe z kremem i żelką truskawkową.
Ciasto kokosowo truskawkowe idealne na lato
Ciasto kokosowe z truskawkami i kremem piankowym.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z tym, co u mnie słychać, zapraszam Cię serdecznie na mój kanał YouTube! Dzielę się tam vlogami z życia codziennego w Grecji, opowiadam ciekawe historie, pokazuję najpiękniejsze zakątki tego kraju i przemycam mnóstwo greckiej kultury oraz mitologi. Jeśli chcesz poznać Grecję, której nie znajdziesz w przewodnikach, dołącz do mnie już teraz i razem odkrywajmy Grecki Świat Rity
Masz pytania lub sugestie? Napisz w komentarzu, a jeśli spodobał Ci się ten wpis i uważasz, że przepis jest wart uwagi, to udostępnij go w mediach społecznościowych. Dzięki!
*W artykule znajdują się linki afiliacyjne, które mogą mi przynieść niewielka prowizję, jeśli zdecydujesz się na zakupy. Dzięki temu wspierasz moją pracę, nie ponosząc dodatkowych kosztów.
Komentarze
Prześlij komentarz