Magiczny zakątek tworzenia wypieków i nie tylko... Łatwe, a przede wszystkim sprawdzone przepisy kulinarne.

02 czerwca 2018

Racuchy z brzoskwiniami


Łatwy i szybki przepis na racuszki z brzoskwiniami.
Racuchy te są idealne na śniadanie, podwieczorek, kolację, albo jako prowiant na piknik lub na plażę.


Wykonanie racuszków krok po kroku pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania.


Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy.

SKŁADNIKI:

  • 500 ml. mleka
  • 2 jajka
  • 2,5 szkl. mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 2-4 łyżki cukru
  • 2 brzoskwinie lub inne owoce
  •  cukier puder
  •  nutella wg. uznania



WYKONANIE:
Oddzielamy białka od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Do misy miksera wlewamy 500 ml. mleka, dodajemy 2 żółtka, 2-4 łyżki cukru, 1 op. cukru waniliowego, 0,5 łyżeczki sody, 2,5 szkl. mąki. 
Miksujemy do dokładnego połączenia się składników.
2 Brzoskwinie obieramy ze skórki , kroimy w kostkę.
Do ciasta dodajemy brzoskwinie, pianę z białek i delikatnie mieszamy szpatułką.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy posypane cukrem pudrem lub w wersji bardzo słodkiej z posmarowane nutellą.



SMACZNEGO!
Uwagi:
- Ja w filmiku dałam brzoskwinie z puszki , równie dobrze można wykorzystać świeże owoce.

- W razie gdyby ciasto było za luźne dosypujemy mąkę.

racuchy z owocami
racuchy brzoskwiniowe z nutellą


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukowanie