Magiczny zak膮tek tworzenia wypiek贸w i nie tylko... 艁atwe, a przede wszystkim sprawdzone przepisy kulinarne.

15 czerwca 2018

Sernik z brzoskwiniami na zimno 馃崙

sernik bez pieczenia z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami na zimno, to pyszne ciasto z biszkoptami, piank膮 serow膮, galaretk膮 i orze藕wiaj膮cymi brzoskwiniami.
Dobrze sch艂odzone w letnie, gor膮ce dni 艣wietnie smakuje.

Jak wykona膰 ten przepis, pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do ogl膮dania.

Subskrybujcie kana艂 RITA creative a nie omin膮 was nowo艣ci.
Klik TUTAJ.



SERNIK Z BRZOSKWINIAMI NA ZIMNO


馃崙 SK艁ADNIKI 馃崙
  • biszkopty (1 paczka)
  • cukier waniliowy (2 op = 16 g)
  • cukier (6 艂y偶ek)
  • galaretka brzoskwiniowa lub inna, ale pomara艅czowa ( 200 g) + gor膮ca woda ( 3 szkl.)
  • 偶elatyna (3 艂y偶ki) + gor膮ca woda (0,5 szkl.) 
  • ser z wiaderka (1 kg)
  • brzoskwinie (1 puszka) 
  • mleko (0,5 szkl.)
Potrzebne gad偶ety:



馃崙 WYKONANIE 馃崙

1. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do wystudzenia.

2. Brzoskwinie kroimy w kostk臋 i dodajemy do galaretki.

3. 呕elatyn臋 rozpuszczamy w gor膮cej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia.

4. Do misy miksera wlewamy ostudzon膮 偶elatyn臋 i zaczynamy miksowanie dodaj膮c cukier waniliowy, cukier i ser z wiaderka. Miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Gdyby masa by艂a zbyt g臋sta to dolewamy troch臋 soku z puszki po brzoskwiniach.

5. Mas臋 serow膮 dzielimy na 2 cz臋艣ci. Do jednej cz臋艣ci dodajemy kilka kropel spo偶ywczego barwnika czerwonego i mieszamy do uzyskania r贸偶owego koloru masy.

6. Na dno tortownicy wy艂o偶onej papierem do pieczenia, wyk艂adamy biszkopty namoczone w mleku.
Na biszkopty wylewamy mas臋 r贸偶ow膮, wyg艂adzamy i wstawiamy do zamra偶alki na 5 minut.

7. Nast臋pnie na r贸偶ow膮 mas臋 wylewamy po艂ow臋 galaretki z brzoskwiniami i wstawiamy do zamra偶alki na 5 minut.

8. Gdy galaretka troch臋 st臋偶eje wyk艂adamy na ni膮 drug膮 po艂ow臋 (bia艂膮) masy serowej. R贸wnomiernie wyg艂adzamy i wsadzamy do zamra偶alki na 5 minut.

9. Na g贸r臋 bia艂ej masy wyk艂adamy 7 po艂贸wek brzoskwi艅 (brzuszkami do g贸ry) i zalewamy reszt膮 galaretki.

10. Wstawiamy do lod贸wki i ch艂odzimy 4 - 24 godz.

Uwagi:
- Zamiast brzoskwi艅 mo偶na u偶y膰 innych owoc贸w.
- Sernik podajemy dobrze sch艂odzony.

sernik z brzoskwiniami

sernik na zimno brzoskwiniowy

Sernik na zimno z brzoskwiniami - przepis autorstwa Rita creative.


呕YCZ臉 SMACZNEGO KOCHANI!

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz

Drukowanie