Zbiór kreatywnych przepisów kulinarnych na wypieki ciast, ciasteczek,tortów, deserów i wszelkiego rodzaju słodkości. Kreatywne przepisy tu zawarte są smaczne, łatwe w wykonaniu, a przede wszystkim sprawdzone.

26.6.22

Ciasto Jagodowe Mango

Ciasto z jagodami i mango bez pieczenia

Ciasto Jagodowe z mango to rewelacyjnie pyszne ciasto bez pieczenia. Na biszkoptach, o delikatnie aksamitnym kremie jagodowym z dodatkiem białej czekolady. Wykończone galaretką z mango i udekorowane bitą śmietaną z borówkami. Polecam zrobić, bo warto. Po prostu pycha.


Jak zrobić takie ciasto jagodowe mango pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. 


Subskrybuj za darmo kanał RITA creative, a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami.



CIASTO JAGODOWE MANGO


SKŁADNIKI: 

Spód:
  • biszkopty podłużne (18 szt.)

Krem:
  • galaretki jagodowe (2 opakowania = 94 g)
  • gorąca woda (300 ml.)
  • śmietanka kremówka 36% (500 ml.)
  • biała czekolada (200 g)
  • jagody mrożone lub świeże (400 g)

Mus mango:
  • mango duże (potrzeba 400 g miąższu)
  • galaretka żółta (1 opakowanie = 71 g)
  • żelatyna sypka (2 łyżeczki)

Dekoracja:
  • śmietanka kremówka 36% (150 g)
  • cukier puder (1 łyżka)
  • borówki (garść)

Potrzebne gadżety:


WYKONANIE:

1. Przygotowanie.
Na dno foremki wykładamy biszkopty. 

2. Krem.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy białą czekoladę i pozostawiamy ją w galaretce około 3 minuty, aż zrobi się miękka. Mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. 
Gdy galaretka zacznie już tężeć, ubijamy kremówkę na sztywno. Do ubitej kremówki wlewamy tężejącą galaretkę miksując krótko na najniższych obrotach miksera.
Do kremu dodajemy jagody i mieszamy delikatnie szpatułką. Krem przekładamy na biszkopty w foremce i lekko go dociskając wyrównujemy i wygładzamy. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników.

3.Mus Mango.
Żółtą galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
Mango obieramy i kroimy na kawałki. Blendujemy. Po zblendowaniu otrzymamy 400 g pulpy.
Ostudzoną galaretkę wlewamy do pulpy mango i mieszamy.
Wylewamy na schłodzony krem jagodowy. Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.

4. Bita śmietana.
Kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką nr: 1M Wiltona. Wyciskając rozetki dekorujemy ciasto. Na koniec układamy borówki amerykańskie.

Uwagi:
- Jagody najlepiej, żeby były świeże, chociaż z mrożonymi też jest ok.
- Zamiast jagód można dać inne owoce np: truskawki, maliny lub brzoskwinie.


TUTAJ znajdziesz więcej przepisów na ciasta z galaretką

Ciasto bez pieczenia z jagodami i mango

ciasto-z-mango-i-jagodami-bez-pieczenia

Z wielką radością dowiem się co sądzisz na temat tego przepisu. Proszę, napisz komentarz.
A jeśli zrobisz ten, lub inny mój przepis, pochwal się zdjęciami. Z chęcią zobaczę Twoje kreacje na InstagramieFacebooku lub Pinterest. Oznacz tagiem #ritacreative to udostępnię Twój profil na moim story na Instagramie i facebooku.

Ciasto z mango i jagodami

ciasto z jagodami i mango bez pieczenia

Ciasto-z-jagodami

Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam do oglądania moich vlogów na YouTube. W filmikach moich pokazuję codzienność życia w Grecji, czyli możesz poznać mnie lepiej i zobaczyć Grecję z troszkę innej strony. 
Zachęcam do subskrybcji mojego kanału Grecki Świat Rity 


ZNAJDŹ MNIE:
🎬 Moje wypieki: RITA creative
🧿 Moje vlogi: Grecki Świat Rity 
📷 Instagram: rita__creative
👫 Fanpage: RITA creative
👫 Grupa: KRTEATYWNE WYPIEKI
📌 Pinterest: RITA creative
🎬 TikTok: rita.creative

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukowanie

Popularne posty